Sundstrampet i Helsingborg

Information

Söndagen den 30 augusti 2015 är det dags för femte upplagan av Helsingborgs eget motionslopp på cykel, Sundstrampet som arrangeras av Trip on Sport och Cykelklubben.se!

Helsingborgs stad, Trip on Sport, Cykelklubben.se

Rundan på 92 km Rundan på 92 km
Utmaningen som tar dig till Kullaberg och tillbaka, via spännande vägar. Banan är 92 km lång och passar den som motionerat regelbundet en tid.
Gemensam avfärd kl. 10:00 utanför Gröningen i Helsingborg.

Deltagaravgift 240 kr
Efteranmälningsavgift: 100 kr (tillkommer om du anmäler dig på plats samma dag)

Ta dig fram längs våra fina skånska vägar, möt de fantastiska vyerna vid Kullabygden och längs med kustremsan. Backen från Mölle upp till Kullaberg är krävande även för den vane cyklisten, men väl uppe väntar en cykelfika i depån.
Depåer (3 st):
Mjöhult (vid 30 km)
Kulla berg (vid 52 km)
Grå läge (vid 73 km)

Rundan på 30 km Rundan på 30 km
För dig som vill uppleva lite mer av våra vackra cykelvägar i och kring Helsingborg.
Gemensam avfärd klockan 10:00 från Gröningen i Helsingborg.

Deltagaravgift 120 kr
Efteranmälningsavgift: 100 kr (tillkommer om du anmäler dig på plats samma dag)

En fin runda som många cyklister använder för träning. Tre mil är en alldeles lagom lång runda som alla klarar av och det brukar ta lite mer än en timme.

Depåer (1 st):
Grå läge (efter 18 km)

Runda:
Gröningen - Sofiero - Laröd - Kulla Gunnarstorp - Döshult - Grå Läge - Domsten - Kulla Gunnarstorp - Hittarp - Laröd - Sofiero - Gröningen

Lilla familjeloppet 11 km Lilla familjeloppet 11 km
Upptäck Helsingborg från sadeln i ett roligt lopp för alla i familjen.
Fri start mellan klockan 09:00 - 11:00 från Gröningen i Helsingborg.

Startavgift 60 kr
Efteranmälningsavgift: Ingen (även om du anmäler dig på plats samma dag)

Detta är en lagom tur som tar hela familjen på en hälsosam nypa frisk luft på cirka en timme, inklusive en liten fika i depån vid Sofiero. Barnen cyklar tillsammans med vuxen och hela turen går fint att cykla med vilken typ av cykel som helst. Banan går på mestadels på cykelbanor och den stora utmaningen är Tinkarpsbacken som leder upp till Sofiero där en välförtjänt fika väntar i depån.
Alla deltagare får nummerlapp att bära under loppet och efter målgång är får både barnen vårt Sundstrampet- diplom!

Depåer (1 st):
Sofiero (efter 5 km)

Runda:
Gröningen - Strandvägen - Tinkarpsbacken - Sofiero (Depå/Fika) - Maria Park - Pålsjö Skog - Gröningen

Anmälan och startavgifter
Anmälningsavgiften är 60 kronor/person för Lilla familjerundan på 11 km.

Tänk på att du måste använda cykelhjälm för att få delta, även vuxna.

Du kan även anmäla dig på plats innan starten på Gröningen från kl. 08:00.

Nummerlappar hämtas ut på plats på Gröningen mellan kl. 08:00 - 10:00 då det också går bra att anmäla sig på plats.
För samtliga deltagare i Sundstrampet finns det vätskedepåer, det ingår en lättare fika och alla deltagare får diplom efter målgång.

Deltagande sker på egen risk. Föräldrar ansvarar för sina barn. Vanliga trafikregler gäller. Godkänd hjälm är obligatorisk.

AKTUELLT I HELSINGBORG
Träna inför Sundstrampet!

Träna inför Sundstrampet! Motionscykling från Idrottens Hus i Helsingborg, varje torsdag kl. 18:00!

Tips!

Vi cyklar lugnt i grupper, alla är välkomna och inga förkunskaper krävs.

Torsdagsfika!

Vi cyklar på racer-cykel och hjälm är obligatoriskt. Efteråt brukar vi ta en gemensam fika!

Läs mer här!

Varmt välkommen!