Jag efter Göingerundan: En död sill i en brödrost...

Skapad 2012-05-13 20:27 och är läst 2203 gånger

gillar detta

fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Titeln beskriver mig just nu, efter detta lopp! 

Anmälde mig till 15-milaren. Banan hade jag ingen ANING om... jag bara antog att den var platt och lång. Det var lite fel, tror jag. Någon snackade om att det var någon sk. Linderödsås inblandad. Det förklarar en del.

Några av killarna från Höllvikensom jag tävlade med/mot förra helgen var med, likaså Cykelcity- Håkan, Patrik Heiler och några kompisar från Åstorps CK och många andra snabbisar. Så att det skulle köras fort var jag inte orolig för utan det var en självklarhet, och precis vad jag ville.

Jag var lite betänksam angående distansen bara.. jag har nämligen inget lager av energi-bars. Jag hade EN bar, EN gel... sedan tänke jag att jag får tiga med mig min banan INNAN start för jag kommer garanterat inte att ta någon ute längs banan.

Redan tidigt i loppet kände jag att jag fick ladda på rätt bra när vi gick runt på två led och med snabba skiften längst fram i klungan. Banan var också kuperad... aj, aj... Jag lade rätt mycket krut här och där, och i förningarna längst fram låg jag garanterat över min syratröskel. Men jag kollade aldrig på effektmätaren under loppet faktiskt... den skulle inte få hålla mig tillbaka liksom. 

Efter ett tag höll jag mig bakom de 20 pers som drog för jag kände att detta skulle absolut inte hålla imål annars. Stundtals var jag ganska andfådd faktiskt! He he...

En krasch! Surprised Klarade mig... det var bakom mig i en kurva. Folk skrek och ropade, sedan PANK/KLONK! Det otäcka men tyvärr bekanta ljudet...

På platt mark. Det rullar på en timme till... det rör sig i klungan. En plötslig manöver gör att hela fältet framför mig gören domino-liknande manöver åt vänster, liks ett fiskstim. 

Någon går på hjul! PANK/KLONK! En krasch! Surprised Klarade mig... Lyckades ha turen att ligga på rätt sida snett bakom.

Efter ca. 10 mil kände jag att jag började räkna ner. Skönt... bara 5 mil kvar. Det ska nog funka. Började känna mig lite småhungrig. Inget bra tecken! Tog det sista av min energikaka.

Efter en stund snackade jag med "Utan", kompis från CKSE och ÅCK, som sa typ kul att du är med ännu och att du kom med över.

- Över vadå? Tänkte jag... ok, det är ju kuperat men har det varit nån stigning liksom?

Han skrattade och sa jaja, nu har du fått Mallorca-referenser! Innocent Lite så kanske. Men man är ju ingen bergsget där heller precis. Och kommer aldrig att bli.

Och bara efter yteligare en mil typ... så svänger det väster och en JÄVLA BACKE uppenbarar sig framför oss. Den går UPP TILL HIMLEN!

Jo, tack. Tydligen var ingen av de andra i gruppen speciellt trött för tempot var, hur ska jag uttrycka det... lite i tuffaste laget för mig. Inte så att Heiler behöve ta i väl, men det började ganska snart SKRIKA i mina lår. Fick sänka tempot något... men de skrek vidare. Halvvägs upp i backen fick jag inse att det var good bye klungan. Ytterligare en kille hade fått släppa. Jag passerade honom och skulle börja jaga klungan, för vi kunde fortfarande se ryggen på dem 75 meter fram. Men benen bara skrek stopp!! Och jag skrek också har jag för mig, för det gjorde rätt ont i benen faktiskt, och även i själen!!

Killen som senare visade sig heta Fabian och vara kompis med mig på Facebook, kom ikapp och jag högg tag i hans rulle med den lill kraft jag kunde mobilisera. Vi hade 4 mil kvar och 1 timme och 20 minuter på oss att klara 4-timmars gränsen och få den prestige fyllda TIDS-MEDALJEN!

(minns inte riktigt sträcka och tid... men jag funderade fram att det skulle räcka med max 35 i snitt in till mål)

Och vi gjorde allt för att hålla farten god! Men mina förningar blev allt kortare. EFter ett tag fick jag säga till killen "jag är ledsen... jag är helt, helt slut... håller jag din rulle så är det ett litet mirakel..." 

Så han gjorde definitivt allt jobb sista 1,5 milen. Min mat var slut... jag kände hur jag började tappa kraft och frågde honom om han hade nåt att äta. Han tg upp en bit av en powerbar som var 1 cm lång och sa "vi kan dela på den här.."

- Tack! {#emotions_dlg.hug}

Men det var lite för lite, och det var för sent. För 5 minuter senare var jag HELVÄGGAD.

På 100% vilja och längtan efter KEBAB+PIZZA+COCACOLA samt viljan att få den där 4-timmarsmedaljen, vägrade jag släppa hans rulle. Det fanns ingen kraft alls, men det räckte. Tittade på effekt mätaren... 140W lyckades jag fisa fram i pedalerna. Och det var ingen behaglig känsla i benen eller övrig kropp... ont över allt!! Rygg, axlar, ben, armar och kände mig illamående... inte bra. Vill välta ner i diket och somna men.. jag skulle fan imål! 

Kom i mål på 3 timmar och 53 minuter och jag var skitglad över det. {#emotions_dlg.heart} 

Men.. HELT, HELT, HELT slut... Fan vad slut jag var. Jag kommer inte ihåg att jag varit så slut någon gång tidigare. Solleröloppet 2009 med 4:20 i 7+grader och regn var i klass med detta. Jag hade problem att komma av cykeln, jag hade problem att gå, att stå och kunde (eller orkade inte) svara på till tal.

- "Hur gick det då? Du ser pigg ut!!"

Det kom inte fram några ord! Killen som serverade korv gjorde iordning en till sig själv... såg mig och frågade vill du ha en korv. Jag tackade och började äta! Satte mig ner på huk för att inte ramla och höll i ett bord. "Coca-cola också"... jag behöve inte svara... "Jag öppnar den till dig!"

Det var gott!! 

Efter det lyckade jag efter en stund byta om, köpa en kebabtallrik och ta mig bort till Lasse för fika. Men många hade redan gått. Vi ses en annan gång när jag inte väggar.Kiss 

Tack som tusan för idag Hässleholms CK!! {#emotions_dlg.heart}  Detta gjorde ni för jevvla bra!!! 

{#emotions_dlg.hug}  


EDIT:
Måste berömma Hässleholms CK lite också. Jag tyckte det var riktigt bra organiserat med MC före oss, mellan oss och följebil efter oss. Korv efteråt, utlottning av priser och riktigt fin bansträckning. Och i år rekortdeltagande. Uppskattade oss i startfållan till typ 500 pers.


 


Fredrik Jansson
2012-05-19 23:55
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Jag förstår inte Nicklas... Men visst är det en jobbig runda... Cool


NicklasE
2012-05-18 09:06
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Lite matte Fredrik: När du kör i 30km/h så är det lagom lugnt för dig och du kan utan problem cykla hela dagen själv i detta tempo. 30km/h innebär 3 mil per timme. Det innebär att varje mil tar 20 minuter. Detta är ett bra riktmärke. Ett annat bra riktmärke är 40km/h som du håller när du kör tempo. Då går varje mil på 15 minuter.


Om man då skall köra 4 mil, hur lång tid tar det? Om du kör själv så tar det i bästa fall 15 min x 4 = 1 timme. Om du kör i ditt lugna tempo 20 min x 4 = 1 timme och 20 minuter.


Men visst är det en jobbig runda... Cool


Fredrik Jansson
2012-05-14 22:30
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Håller helt med Håkan! :)

Håkan Fyllinge
2012-05-14 21:48
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Roligt lopp i fin miljö. Kanske lite trångt på sina ställen. Men det tycker väl inte Ni som kör GP lopp. Gruset var inte kul i slutet av rundan, risk för vurpor och punktering


En av kompisarna som var med blev förvånade trodde att det skulle var något litet bonnalopp. Komentar "här är ju många cyklister och dom ser snabba ut"Wink


Fredrik Jansson
2012-05-14 14:28
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Tack Patik! Kiss  Jo, det var en backe... ta mig tusan! Laughing 

Jag ska nog träna på och med lite mer tid så ska väl även de här 4 extrakilona ge med sig. 

Vi ses garanterat på fler tävlingar och lopp i sommar! {#emotions_dlg.heart}


Patrik Heiler
2012-05-14 13:05
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Sorry Fredrik.......men var det en backe.....Wink.


Bra kämpat.


Fredrik Jansson
2012-05-14 09:29
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Michael, jo... och så sitter lite i benen och i förberdelser i form av träning! Innocent Laughing 


Fredrik Jansson
2012-05-14 09:28
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Håkan, tack. Men jo, jag vet ju allt det där... Jag ger ju själv andra samma råd och det är ganska grundläggande kunskap när det gäller cykling. Jag visste om risken innan loppet!

När det gäller lopp /turer i den intensiteten/hastigheten när man ligger på, och ofta över tröskel, räcker det med längden 1,5 - 2 timmar innan man är tom/slut/finito om man inte käkar regelbundet under tiden och dessutom är väl tränad.

Loppet var helt enkelt lite tuffare för mig än jag räknade med, den här gången. Detta i kombination med att jag hade lite för lite med mig att äta under loppet.


Michael Landgren
2012-05-14 01:01
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Bra kämpat! Skam den som ger sig! Det sitter i huvudet har jag hört! 


Håkan P:son
2012-05-14 00:16
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Mat Jansson matWink


Kolla in Osby Stefans råd .


http://www.osbycykelteam.se/index.php?option=com_easybook&view=easybook&Itemid=48


Fredrik Jansson
2012-05-13 23:01
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Du är snel kåni! {#emotions_dlg.heart} Ja, det ska vi! {#emotions_dlg.heart} 

Å sikal vårt fortaste! {#emotions_dlg.heart}  


Dirxcens
2012-05-13 22:00
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Bra kämpat kompis! Sprang själv Göötlaborgsvarvet och känner mig idag som en brödrost som nyss blivit utskiten av en död sill. Vi får ses snart, sikla och prata krämpor.


Fredrik Jansson
2012-05-13 21:50
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Ja, Pebben, så! Fast värre!! Laughing 


Pebben
2012-05-13 21:37
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Fredrik, du menar väl en slemmig torsk.


 " KSMB En Slemmig Torsk "


 Nu ska jag sjunga en visa om kärlek 
Glass 
Gröna ängar och King Kongs tass 
Jag är dum 
Jag är seg 
Du simmar I en jättedeg 
En slemmig torsk 
En slemmig torsk 
I en brödrost 
En slemmig torsk 
I en brödrost http://www.lyricsfreak.com/k/ksmb/en+slemmig+torsk_20798780.html


Lena Maria
2012-05-13 21:36
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Riktigt bra beskrivet, jag kan känna känslan i kroppen när jag läser....Tongue Out
Nästa gång tror jag att du köper bars innan Wink


Pia J
2012-05-13 21:05
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Riktigt bra kört och kämpat idag Fredrik{#emotions_dlg.hug}


Bra och inlevelsefullt berättat också, känns nästan som att man varit med på 15-milaren trots att jag själv bara körde 9-milaren ;)


Fredrik Jansson
2012-05-13 20:40
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Det måste vara sånt här som härdar! Embarassed 


Duvall
2012-05-13 20:39
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Det är ju sketjobbigt att cykla sådär långt och fort! Yell


Usch!


Bra kämpat, Jansson {#emotions_dlg.thumb-up}

Tips: Starta säsongen 2017 på våra cykelresor!


Bloggare


Fredrik Jansson från Helsingborg