Vätternrundan ur mitt perspektiv...

Skapad 2009-06-14 21:04 och är läst 1409 gånger

gillar detta

fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Jag körde INTE Vätternrundan i år. Jag var aldrig anmäld. Jag bestämde mig egentligen redan vid Hammarsundet vid förra årets Vätternrunda, för att det skulle inte bli någon Vätternrunda 2009 för min del. Då tog jag beslutet på grund av den kraftiga smärtan nedanför vänster knä. Senare, under juni och juli, sementerades detta beslut då jag egentligen inte kunde cykla normalt förrän i slutet av augusti... men det var så dags, när den begynnande formen flugit sin kos och all spirit försvunnit. Jag hade då ingen aning om vad ett "löparknä" innebar men nu vet jag. Inget "farligt" men... ont, ont, ont... och det kan ta riktigt lång tid att bli av med.

SUP-15
Idén med SUP-15 var egentligen följande - Varför stressa på under 10, under 9, under 8... när man kan ta det som en riktig fikarunda och verkligen uppleva rundan.

Se original-bloggningen 2007:
http://www.cykelklubben.se/cykelklubben/members/blog_read.asp?UserID=28&BlogItem=6051

Sedan finns det en fullt utvecklad diskussion om hur säkert/osäkert det är att köra i 4 - 5 led där det längst till vänster håller en fart på 45 - 50 km/h och den innersta 15 km/h. En del av de snabbaste startar som startar 05 på morgonen och hinner köra  om i storleksordningen 12.000 cyklister innan de är i mål.

Som en liten reaktion på detta ville jag också säga - kör tävlingar om du ska köra fort men njut av cyklingen om du ska köra Vättern. Om det sedan är möjligt att "njuta" de 30 milen om man inte är riktigt så förberedd som sig bör... det är en annan sak. Sedan har jag samtidigt full förståelse för att folk vill tänja sina gränser och att det inte finns så många andra liknande tillfälle, och att Vätternrundan har blivit en institution i motionssverige osv.

Hur som helst, bortsett från mitt löparknä förra året, så var SUP-15 en supersuccé!! Att solen sken mesta av tiden hjälpte så klart till men vi hade kanonkul hela turen. Gemenskapen och sammanhållningen var näst intill hundraprocentig bland 18 personer i två fina led runt hela Vättern. Jag tror att samtliga i gänget var överraskat lyckliga när vi gått i mål.

KAPTEN LASSE
Det skulle alltså inte bli en Vätternrunda för mig 2009. Men hela SUP-15 grejen kändes så självklar att göra om oavsett om jag personligen var med eller ej. Så jag frågade Lasse om inte han kunde tänka sig att ta på sig kaptensmössan och leda projektet SUP-15 2009. Och han accepterade uppdraget till min och många andras stora glädje! Traditionen (om det kan kallas det efter två år) har förts vidare.

KAPTEN SUNDIN
Grejen med SUP-15 är lite kanske lite för "mastig" för en del och Fredrik Sundin tog på sig kaptensmössan för en klassisk SUB-10-grupp som samlade 24 personer på startlinjen tillsammans.

GEMENSAM PASTAMIDDAG PÅ BELLA NOTTE
Skickar ett extra tack till Larsa som, med sina kontakter på Bella Notte som är en riktigt najs italiensk restaurang, fixat till så att vi kunde ha hela övervåningen till Cykelklubben.ses gemensamma pastamiddag. Här skulle alla möjliga CK.SE:are träffas och käka den sista pastatallriken innan starten. Och så blev det... riktigt lyckat! Larsa har redan lovat att vi göra om det nästa år! Vättern lär ju ligga kvar och det lär finnas folk som vill cykla runt den.

TILL MOTALA
Att jag ville vara där och träffa alla CK.SE:are är lika självklart som att korv i korvspad. Men det var faktiskt inte förrän i slutet av förra veckan som jag började inse att det var vättern ganska snart... Och boende? KOllade lägenhet? Ska familjen med? Men... jag ska ju inte cykla!! Vad ska jär dit att göra egentligen??!

Men jag ville verkligen supporta SUP- och SUB-grupperna, om än bara moraliskt! Så jag kom på den briljanta faktumet, att medan SUP-15-gruppen kör... står deras boende tomt! NOT any more! Jag fick snylta in mig hos Pebben, Cissi, Tompa, Thomas, Ola, TTracer, Nathalie, Poppe och gänget (minns inte alla namn tor jag...) medan de var ute och hojjade!

Tusen tack!!! Puss Kram 

VINK, VINK
Så jag fick tillfälle att vinka av SUP-15 gruppen, sova hela natten (så när som på grynings-ststus-bloggningar) och sedan vara på plats och ta emot dem vid målgång. Tack! Ler Det var "nästan" som om jag varit med på riktigt... nästan... Blinkar Ni var skitduktiga, inte minst mentalt! Det var lite skillnad turen i år jämfört med förra året, inte sant? Jag vet inte om jag pallat i år faktiskt... helt ärligt... Ni gör mig stolt!! Puss Cool 

Jag var inte på plats när SUP-10 gav sig av framåt morgonen men jag fick i varje fall det stora nöjet att gratta dem och se deras glada men riktigt skitiga nyllen när de gått i mål! Starkt jobbat pojkar! Cool

NÄSTA ÅR
Gör vi/ni om det? Jag tror vi låter den här turen lägga sig lite först...  Men det blir i varje fall gemensam pastamiddag på Bella Notte även nästa år!

Tack för i år Motala... och tack alla vänner och kompisar härifrån CK.SE! 

HÄR HAR NI ALLA EN STOR FET och VARM MEGA-KRAM!!! Kram

Nu får det räcka med text... klockan är över nie!


Fredrik Jansson
2009-06-15 09:52
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Ja, Johan... Alla gamla rävar där ute har nog inte "Auto update" på slaget om man säger.

Birgitta, Karina... tack det samma! Generad Ler Kul att ses i reella livet! Kram 


Birgitta Fröjdendahl
2009-06-15 08:47
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Tack Fredrik för Cykelklubben.se och alla fina initiativSkrattar Jag är glad att få vara med och blir verkligen inspirerad och har fått många nya vänner och bekantskaper. Trevligt att se dig irl , men jag är nog fortfarande en blyg viol och kom mig inte för att ta dig i hand i vimlet. Tack vara SUP15 var min första VR en fest

Johan L
2009-06-15 08:27
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Hoppas speakern på vätternrundan nu vet vad cykelklubben.se är. Hade eurosport player på när hela sup 15 gänget startade och speakern hade inte en aning om vad cykelklubben.se var eller vart dom kom ifrån. Å andra sidan kan man ju undra om speakern över huvudtaget kunde något om cykel då det enbart var orienteringsklubbar han kände igen.

Melle
2009-06-15 00:04
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
En gång är ingen gång, 2 gånger är tradition......Gammalt åstorps ordspråk (myntat på en kräftskiva till värdinnans förskräckelse)

Lasse
2009-06-14 23:38
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Kändes som vi "kom hem" när du stod där och tog emot oss med öppna armar. Några timmar (drygt 16) tidigare hade du vinkat av oss på vår färd ut i vida världen.

Det kändes hur bra som helst att få genomföra detta i Cykelklubbens namn Kram


Karina
2009-06-14 23:29
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Du,Fredrik,du är helt rätt,att vara försiktig och tänka på kropp och hälsa!Kram
Sååå Kul att få träffa dig*Pling* Vilken underbar person Du är*Kramkalas*
Såå kul att vara där i Motala och träffa alla finarara vänner och samtidigt göra en god gärning!
Kul att ses och kameran hade jag alla med mig;)

Rolle H
2009-06-14 23:07
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Fredrik din lurifax smyg tar kort bakifrån, lite trött var jag.................... på släta bullar

 


Camilla
2009-06-14 22:39
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Tycker det var jättekul att träffa dig i Motala Ler Hoppas man får cykla med dig någon gång också.

Ingrid N
2009-06-14 22:14
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Vi hade kunnat vara med som hang-arounds, Maria. Att vi inte tänkte på det!

maria nyström
2009-06-14 21:20
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
mycket trevlig läsning - varför var man inte där?????? - goa bilder Kram

Cissi
2009-06-14 21:10
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
Fina tankar, fint skrivet, fin läsning!Kram Tusen tack för din support Fredrik! Blev faktiskt en aning rörd (på riktigt!) när du stod där i mål och sa grattis till oss!GråterSkrattar

Tips: Starta säsongen 2017 på våra cykelresor!


Bloggare


Fredrik Jansson från Helsingborg