« Till "CYKEL-BLOGGEN"

Det hände 2009-06-01
Skapad 2009-06-01 22:29, visad 1177 gånger

Spurtträning och motionscykling i samma paket!

Fler bilder:  1 2 3 4 5 6 7

Det är innehållet i paketet som kallas ÅCK Touren!

Åter igen... Det här konceptet är nog nästan optimalt för motionscykling!! Har ni i eran klubb, eller i erat gäng, problem med att gruppen är ojämn eller att det är rörigt? Välkommen att ta efter detta koncept! Eller bara häng med på måndagarna från Tingvalla i Åstorp kl. 18:00.

Vi kör på två led i 25 - 30 km/h tills det är dags för en spurt. Tysk ordning!! De som vill är med, de som inte vill bara håller sin alldeles lagoma fart! På så sätt får man som machoatleter sprätta och som motionär fin rulle hela rundan.

Vi joinade till och med ihop ungdommarna med övriga gänget idag. Louise och James, 11 år gamla, hakade på och klarade fint att hänga med första milen ut från Åstorp och en bit efter första spurtintervallet. Dessutom fick de lite övning i att köra i klunga och det vet jag att de tycker är roligt! Och fort gick det med... i nästan 30 km/h hela vägen. Det är inte fy skam för en tjej på 11 bast!

Ikväll var det en sådant fantastiskt väder igen. Man blir nästan knäpp! Kort, både ärmat och benat givetvis och vinden kändes riktigt varm. Vet inte hur många gånger jag sa till Petter på vägen hem... "fy fasen vad fin det är nu" när vi blickade ut över sädesfälten och solen som var på väg ner över några träd och längre bort över Danmark. Man vill liksom tatuera in bilden på näthinnan och nypa sig i armen på en gång.

Summa sumarum... 18 vuxna och 2 små ungdommar rullade iväg från Tingvalla ikväll. Och så har det varit nästan sedan start. Det är faktiskt en härlig Succé, det är vad det är!

Tack alla som var med! Mycket, mycket trevligt att träffas och sikla med er! Cool

Tipsa andra om detta
  • E-mail this story to a friend!
  • TwitThis
Det går inte att kommentera denna post. [ info ]

Kommentar av jonas l,  2009-06-02 15:34
Mattias: Den var rolig den med slita ut tröjan på grund av för många tävlingar. 2 uppsättningar är en rekommendation. Om man nu vill stödja sin klubb med sponsorer. Ser riktigt proffsigt ut när man kommer en massa cyklister i likadana kläder också.
Kommentar av Fredrik Jansson,  2009-06-02 09:59

Ja, Lena! Det är dessutom väldigt bra träning för samtliga. Det går sakta när det ska gå sakta, så man får en chans att återhämta sig om man spurtat.

Och för dem som är med i spurterna så är det... STENHÅRDA intervaller. Stone hard som man säger. Tungan

Tack vare detta så slipper man det där jämntjocka "lite för fort för de flesta"- hastigheten.

Och det är riktigt jävla roligt tack vare denna mix. Cool

Kommentar av Lena Sannerholt,  2009-06-02 09:11
Bra cykelpropaganda! Det där är verkligen något för alla cykelklubbar runt om i landet att ta efter.
Kommentar av Liz,  2009-06-02 08:29

Ja jätte kul var det - jag hängde också med som'ungdoms tränare' - det gick bra att köra i klungan - och fort också! Men ingen som blir avhängd. men jag och Lousie var det enda tjejer - var är ni andra?

Väl i Kvidinge svängde vi tillbaks till Åstorp - och kämpade mot en varm och inte alltför elak motvind. Bra kämpat Louise och James!

Och bra kämpat Isac och Gisela  som skulle ta en lugn tur ut till Söderåsen via första delen av Åstorpsloppet. Väl där tyckte tydligen lill Isac att det var bara att fortsätta uppför och så cyklade han och hans mamma sin första Åstorps lopp! Grattis!

Verkligen en bedrift när man är bara 8! Kram

Kommentar av Bream,  2009-06-02 08:11

Yes Sir!!! Skrattar

Tacka er alla, bra kväll med vackert väder och människor Blinkar

Kommentar av Melle,  2009-06-01 23:21
Vissa av de uppräknade har fått tröjor, och vissa är tydligen för lata att komma och hämta.....Blinkar
Kommentar av Fredrik Jansson,  2009-06-01 22:40
Ha ha! Ingen aning.. och Petter, och Ola, och Melle, och Jonas, och.... kanske för att man ska kunna se skillnad på alla... Skrattar
Kommentar av jonas l,  2009-06-01 22:36

Gött. Låter riktigt schysst, undrar hur man ska göra för att kunna hänga på någon gång och sprätta lite.

En annan sak jag tänkte på, vem är det som inte beställt klubbkläder till Mattias?

Det går inte att kommentera denna post. [ info ]

Cykelresor till Mallorca