« Till "CYKEL-BLOGGEN"

Det hände 2006-08-18
Skapad 2006-08-18 21:34, visad 917 gånger

Spinnis eller George Hackl

Ja, det där med Georg Hackl, och Rodel-träning... Det ser definitivt ut som en vintersport i mina ögon. :D

Snart är vintern här och funderingarna snurrar lite i huvudet - hur ska man göra med sin träning under vintern?

Att jag sitter ute på en racer nu kommer sig ju av att jag #1 sabbade knäet för 10 gången, #2 kom loss från 10 månaders sjukgymnastik och hittade SPINNING som jag fastnade för och höll på med 2 ggr i vekcna i 2½ år innan jag... (#3) flippade ut totalt på att sitta i en spinninglokal mitt i sommaren kl. 17:30 när alla ens sinnen skriker TA MIG UT HÄRIFRÅN och solen gassar utanför och det är 45 grader i lokalen och inget syre, #4 köpte racern hösten 2005, satte upp målet Vätter Rudan och körde i tränade mest ensam samtidigt som jag... (#5) träffade ER!

Så långt är allt frid och fröjd... det var mitt i sommaren. På vintern är det ju så mycket skönare temperatur i spinninglokalen, musiken är bra och det dunkar på gott!

Det känns som att cykla ute på vintern är det samma som att vara "ren". Att gå på spinning är som en partydrog som man längtar tillbaka till när det börjar bli kyligt. Och så har man David som typ arbetar på "idrott utan droger". hehe :)

Men det är svårt att motstå när man väl provat...

Måste sätta upp ett nytt mål med träningen inför vintern. Först var det Vättern. Efter det har det hittills har det gått på cykel-kickar, natur, mjölksyre-gemenskap. Jag gillar också att märka på mig själv att jag kommer i bättre och bättre form, det är ju en kick i sig, och att jag kan hänga med som snabba gubbarna lite bättre än tidigare osv.

Men varför hålla på ute i minusgrader 5 månader. Är det för att jag ska kunna bräcka dom andra på träningarna nästa sommar? Jag ska ju inte klättra på några resultatlistor på några tävlingar i sommar... Eller?

Midjemåttet ser jag som en positiv bieffekt med det ger inget driv i sig. Gick minsann ner 4 - 5 kilo under sommaren/semestern, trots öl och grill... så går det när man kommer igång! :)

Så vad är målet?? Kanske är det bara kul och skönt att hålla på?? Men vad ska jag ta fram för bilder när det känns tungt, temperaturen egentligen är alldeles för låg och vinden för hård och bilen är inte hemma... och... jag känner nog en tendens till att jag tror att jag har lite ont i halsen trots allt...kanske??

"What Would Lance Do"?

I know! But why?

Tipsa andra om detta
  • E-mail this story to a friend!
  • TwitThis
Det går inte att kommentera denna post. [ info ]

Kommentar av David,  2006-08-19 20:05
Skälet är enkelt! Det kallas utveckling. Om man inte vill börja om på ruta ett varje vår, så är nog cykel ute det klart bästa alternativet. Vinterträning är mycket socialt. Alla kan vara med och utvecklas. Hur skoj tycker den sämsta det är att köra backintervaller under säsongen? Hur skoj är det att släppa rullen vid 40km/h när de andra trampar iväg i 45-50 km/h? Hur skoj är det att inte lära sig att trampa med rundtramp? Hur skoj är det när man får hammaren under Vättern för man inte känner igen signalerna så man slår av i tid? M(ed)V(indrufsigt)H(år) David
Kommentar av Åsa,  2006-08-19 13:09
Målet är väl själva njutningen av att hänga på millimetertröskeln av vad man klarar och och ruset som följer. Du är välkommen till min klass närsomhelst! Spinning ersätter aldrig cykling, men råder lite bot på springet i benen vintertid. Ett kompakt rave-party med endorfiner och lite mjölksyra. Jag kör på Oasen, Club Lindhagen och lite på Nautilus. Hoj(t)a när du är i stan!

Det går inte att kommentera denna post. [ info ]

Om migGuld-medlem